Plněný velikonoční věnec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce tuk Rozehřátý
    • 2
      ks žloutek
    • 50
      g rozinky
    • 3
      lžíce med
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 100
      g ořechy Sekané
    • 1
      lžíce čokoláda Nebo kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru, několika lžic mléka a mouky zpracujeme kvásek. Necháme vykynout. Mouku, žloutky, sůl, tuk dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a zbylé mléko a zpracujeme tužší těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Ořechy promícháme s rozinkami, kakaem (čokoládou), medem a rumem.
2
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní a stočíme do tvaru věnce. Vložíme do silně vymazané věncové (může být i bábovková) formy, na povrchu několikrát propíchneme a upečeme.
3
Prochladlý věnec vyjmeme z formy a pocukrujeme nebo polijeme rumovou polevou. Ozdobíme barevnými cukrovými vajíčky.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • beba
    beba |

    20. 12. 2006 07:57

    Dalo by sa cesto rozdeliť na 3 časti, potrieť plnkou, spliesť a vytvarovať do tvaru venca ?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 4. 2006 20:58

    Výborný recept