Plněný řecký pita chléb

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pita chléb
    • 1
      ks salát
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balíček plátkový sýr
    • 100
      g kuřecí salám krájený
    • rostlinné máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Podélně rozkrojené pity dáme asi na 30 sekund rozpéct do mikrovlné trouby (v klasické rozpékáme o chvilku déle, ale pozor, aby chléb příliš neoschl).
2
Potřeme je uvnitř slabou vrstvou másla, na ni položíme oprané listy salátu, sýr, šunku, kolečka rajčat, papriky a cibule. Máme-li více času, můžeme jako náplň použít rozpečené půlky osolených a opepřených rajčat a pepřem či paprikou a česnekem ochucené šištičky z mletého masa, které mohou nahradit tradiční arabský kebab.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    4. 11. 2006 10:30

    I Love PITA vod Georgiose...z Korfu:-)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    28. 10. 2006 21:25

    Jano, já pita chleby kupuju v Bille. Asi by šly i upéct doma, ale ještě jsem to nezkusila.

  • Jana
    Jana |

    28. 10. 2006 10:56

    Napište mi jak pita chleba děláte. Zda z pšenič.mouky hladké nebo z celozrnne,žitné atd. Díky.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    13. 3. 2006 10:47

    p.Jaroslavo.To je bezva nápad s tím topinkovačem.Zkusím.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    13. 3. 2006 10:39

    Mně se osvědčil opékač topinek, takový ten vyskakovací. Dám půlky pity a vyskočí křupavoučká dobrůtka:-))Špičkou nože odehnu kapsu. Plním čímkoliv, výborně se zužitkují zbytky zeleniny, salámů i sýrů. Vyzkoušejte:-)

  • nikita
    nikita |

    12. 3. 2006 17:01

    Pita chléb dáme na přímo na oheň na cca 5 sekund z každé strany.