Autor:

Plněný perník

Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 200 g
Prášek do perníku 1 balíček
Vejce 2 ks
Náplň
Švestková povidla  
Zavařenina  
Ořechy  
Hnědý rum  
Fíky
sekané
 
Na potření
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě. Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.54 28 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 28x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Plněný perník

Komentáře

  1. anezkat   29.11.2011 | 0:55 | reagovat | závadný

    Mám dojem, že tento recept není úplný, že v něm chybí nějaké ingredience, med určitě. Moc prosím, kdo má tento recept, zda by ho mohl doplnit. Chci ho upéct na vánoce.Moc děkuji.

    1. svišť   29.11.2011 | 9:49 | reagovat | závadný

      Já ten recept sice neznám, ale vzhledem k tomu, že by do těsta mělo přijít 200 g cukru, tak si nemyslím, že zrovna med v receptu chybí.Možná bych jím nahradila část cukru.Spíš bych se bála, jestli 2 vejce spojí tolik sypkých přísad...nevím, nezkoušela jsem.

  2. Marcela Burešová   29.11.2006 | 11:55 | reagovat | závadný

    Hmmm. Děláme tento recept jako paní Ivona. Vypadá to moc hezky a mezi ostatním cukrovím zajímavě.

  3. Ivona   02.11.2006 | 10:59 | reagovat | závadný

    Tento perník peču již mnoho let a vždy má obrovský úspěch. Já nedělám pláty, ale těsto si rozdělím na 4 díly, ze kterých udělám váleček a ten pak vyválím jako na závin. Délka tak na plech a šířka tak 6 cm. Na vyválené dám náplň na daší strany přitisknu k sobě.Tudíž na plech se mi vejdou 4 " záviny" vedla sebe, potřu vajíčkem a peču. Vychladné krájím na malé chlebíčky, tak jako závin, ale v menším. Do vánočního cukroví i pěkný tvar.

  4. Jana Tomčíková   07.10.2006 | 14:58 | reagovat | závadný

    Ivano, mám velký plech se zvýšeným okrajem o vnějších rozměrech 32x41,5 cm a v tom jsem perník pekla,snad je to tak správně.Jenom jsem nedávala fíky, nemáme je moc rádi.

  5. Ivana Kašparovská   04.10.2006 | 10:28 | reagovat | závadný

    Ráda bych o víkendu tento perník vyzkoušela. Množství je na větší a nebo menší plech? Děkuji za odpověď.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web