Plněný lilek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks lilek
    • 450
      g mleté maso - vepřové
    • 6
      ks cibule malé
    • 1
      ks červená paprika
    • 6
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      balení rajčatové pyré
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      balení sýr
    • 3
      špetka sůl
    • 3
      špetka pepř mletý
    • 3
      špetka oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky omyjeme, zbavíme šťopek a rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme do misky (využijeme později).
2
Nakrájíme cibulky na drobno, česnek na plátky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme vnitřek lilku a na plátky nakrájené žampiony.Na středním plameni osmahneme, dokud se neodpaří voda. Směs přendáme do misky.
3
Na pánev dáme mleté maso a osmahneme, nemělo by být vůbec syrové. Přidáme připravenou směs, promícháme a přilijeme rajčatové pyré. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou papriku. Směs vám musí chutnat sama o sobě.
4
Troubu si předehřejeme na 200 C. Pekáček malinko podlijeme oliv.olejem. Rozpůlené lilky naplníme a dáme do pekáčku. V troubě zapékáme asi 20 minut, potom lilky posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě 10 minut zapéct.
5
Podáváme s vařeným bramborem.
6
Dobrou chuť :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.