Autor:

Plněný lilek

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Lilek 3 ks
Mleté maso - vepřové 450 g
Cibule
malé
6 ks
Červená paprika 1 ks
Čerstvé žampiony 6 ks
Rajčatové pyré 1 balení
Česnek 6 stroužek
Sýr 1 balení
Sůl 3 špetka
Pepř mletý 3 špetka
Oregáno 3 špetka

Postup přípravy:

Lilky omyjeme, zbavíme šťopek a rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme do misky (využijeme později).

Nakrájíme cibulky na drobno, česnek na plátky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme vnitřek lilku a na plátky nakrájené žampiony.Na středním plameni osmahneme, dokud se neodpaří voda. Směs přendáme do misky.

Na pánev dáme mleté maso a osmahneme, nemělo by být vůbec syrové. Přidáme připravenou směs, promícháme a přilijeme rajčatové pyré. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou papriku. Směs vám musí chutnat sama o sobě.

Troubu si předehřejeme na 200 C. Pekáček malinko podlijeme oliv.olejem. Rozpůlené lilky naplníme a dáme do pekáčku. V troubě zapékáme asi 20 minut, potom lilky posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě 10 minut zapéct.

Podáváme s vařeným bramborem.

Dobrou chuť :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Plněný lilek

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web