Plněný kapr

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapr celý
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks klobása
    • 100
      g anglická slanina
    • 100
      g šunka
    • hladká mouka na obalení
    • máslo na pečení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra zbavíme šupin, odřežeme hlavu, ocas, vykucháme. Rozřízneme ho tak, aby obě půlky při rozložení utvořily jeden plát. Kapra osolíme a celý plát potřeme hořčicí. Cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka, anglickou a šunku máme na plátky a klademe na jednu polovinu plátu asi ve třech vrstvách, tak aby se volný plát přehnul přes plát s náplní. Sešijeme nebo sešpejlíme k sobě. Obalíme v hladké mouce a pečeme na másle asi 45 minut.
2
Kromě tradičního obalovaného kapra, děláme ještě tohoto. Pro ty, kteří jako my nekupují živého kapra, ale jen mražené nebo chlazené půlky, tak lze vytvořit i z nich. Dokonce jsem ho přestala i sešívat, protože takováto náplň nevytéká.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    13. 12. 2006 16:48

    že by změna na vánočním stole??:o)))moc se mi to líbí,přítel by jsi určitě pochutnal:o)