Plněný bůček studený

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kmín
    • 1
      kg vepřový bůček vyšší
    • cibule
    • sůl
  • Nádivka
    • rohlík 4-5 ks
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 50
      g máslo
    • mléko trocha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, pepř, rozehřáté máslo, vejce, trochu mléka a rukama pořádně promačkáme. Bůček vykostíme, prořízneme tak, abychom vytvořili plát. Ten hodně prosolíme a naplníme nádivkou. Celý bůček převážeme potravinářským provázkem. Osolíme a položíme kůžičkou dolů. Pokmínujeme, obložíme pokrájenou cibulí a pečeme.
2
Po hodině otočíme kůžičkou nahoru a pečeme další hodinu. Dle potřeby podléváme, ale ne kůžičku, protože by nekřupala. Necháme vystydnout, uložíme do ledničky, nakrájíme na plátky a podáváme studené s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.