Plnění šneci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Gábina

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      lžíce mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 500
      g mleté maso krůtí
    • 200
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 1,5
      ks cibule
    • 2
      lžíce rajský protlak nebo kečup
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • petrželka nebo pažitka dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve rozšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem a sůl a vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na dva díly, velmi tence vyválíme, potřeme masovou náplní a zatočíme do rolády. S těstem se dobře pracuje.
2
Roládu nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké a klademe na plech (vyložený pečícím papírem nebo vymazaný) řeznou stranou dolů. POZOR! Dávejte roládky dál od sebe, protože těsto v troubě hodně nabyde. Pečte do růžova asi 10-15 minut při 150 °C.
3
Šneci jsou krásně vláční, dobré jako slané pohoštění k vínu.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Věra Šintálová
    Věra Šintálová |

    3. 11. 2006 21:31

    Lze stejně dobře využít i listové těsto. To tvarohové určitě vyzkouším.