Autor:

Plněné žampiony III.

Obtížné
Ingredience
Žampiony
středně velké
16 ks
Máslo 1 lžíce
Šalotka
nasekaná
1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Citron
šťáva z nich
2 ks
Mleté maso - vepřové
okořeněné - šalvěj, saturejka, muškátový oříšek, zázvor a majoránka
1/4 kg
Vejce 1 ks
Šlehačka 1/4 šálek
Petrželka 1 lžíce
Strouhanka 1/2 šálek
Voda 1/4 šálek
Parmazán 2 lžíce
Paprika - sladká
maďarská
1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub, Slané

Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou šalotky do skleněna (po 3 minutách), nikoliv zlatové, přidáme nasekané nohy z žampionů, šťávu z jednoho citronu a polovinu soli. Smažíme pět minut za stálého máchání. Přidáme mleté vepřové (sausage) a na mírném ohni asi deset minut táhneme za občasného míchání, až se šťáva vysmahne do tuku. Přidáme vejce, smetanu, pažitku a strouhanku, dobře promícháme a odstavíme z ohně. Na menší pánvičce ve vodě, šťávě z druhého citronu a zbytku soli povaříme pod pokličkou kloboučky žampionů dutinou nahoru asi pět minut a slijeme.

Houby naskládáme na máslem potřený plech, opět hlavou dolů, do dutiny lžičkou navršíme náplň tak, aby hmota byla rozdělena rovnoměrně. Houby (ne plech) posypeme parmazánem smíchaným s paprikou a zapečeme 5 minut na horní polici v rozpálené troubě.

Podáváme jako jednohubky, teplý předkrm, nebo jako přílohu ke stejku

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Plněné žampiony III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web