Plněné vepřové řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      plátek sýr
    • 1
      ks kapie
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
  • Omáčka
    • 4
      lžíce tatarská omáčka
    • 4
      lžíce kečup - ostrý
    • 4
      lžíce bílý jogurt nebo Zakysané smetany

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Větší očištěné řízky osušíme, ostrým nožem v nich prořízneme kapsu a maso naklepeme. Kapsy v mase rozevřeme, vytřeme grilovacím kořením, vložíme do nich plátek šunky a plátek sýra (sýr můžeme i nastrouhat ) a kousek papriky. Otvor v mase spíchneme párátkem nebo jehlicí, povrch osolíme a opepříme. Naplněné řízky v horkém oleji pomalu smažíme po obou stranách, aby se maso důkladně propeklo.
2
Podáváme s omáčkou, kterou připravíme takto: Tatarskou omáčku smícháme s kečupem, s jogurtem nebo smetanou, podle potřeby dochutíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. Vše nakonec ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.