Plněné šnečí ulity

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 24
      ks hlemýždi uvařená tělíčka
    • 5
      ks žloutek natvrdo vařená
    • 200
      g máslo
    • 8
      ks sardelky v nouzi, sardelová pasta
    • 5
      ks žemle tvrdší
    • 0,3
      l mléko
    • sůl
    • pepř mletý mletý
    • muškátový květ
    • citronová kůra z jednoho citrónu
    • 1
      lžíce petrželka kudrnka
    • 0,3
      l vepřový vývar v nouzi masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tělíčka dáme do masového vývaru a ještě 0,5-1 hod. vaříme pro chuť. Vyndáme vychladíme a nasekáme na jemno. Namočené žemle v mléce vymačkáme a propasírujeme přes sítko. Utřeme žemle, máslo, natvrdo vařené žloutky,a samostatně rozetřené sardele. Osolíme, (opatrně sardele jsou dost slané) opepříme, přidáme muškátový květ, a citr. kůru.
2
Nadrobno nakrájenou petrželovou nať již jenom zamícháme do směsi, netřeme. Směsí naplníme vyčištěné a vyvařené ulity. Dáme do trouby zprudka na 10 min. zapéci (250 °C).
3
Příloha nebyla uvedena.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • kristyna
    kristyna |

    13. 4. 2015 20:26

    Kde se daji prosim sehnat tito sneci??:-) nikde jsem je nevidela:-)