Plněné slané řezy se zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hera
    • 5
      lžíce voda
  • Náplň
    • 500
      g sterilované zelí
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 200
      g vařené maso uzené (i uzeniny)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, hery a vody vypracujeme ne příliš tuhé těsto, které necháme v chladu odležet. Na oleji nebo sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, podusíme zelí. Těsto rozválíme na plát, nakrájíme na obdélníky cca 15 cm široké, středem je posypeme strouhankou, poklademe podušeným zelím, nakrájeným uzeným. Okraje přes náplň přeložíme a potřeme rozšlehaným vejcem, rozložíme na vymazaný plech a v troubě upečeme.
2
Můžeme dělat též jako závin, podáváme teplé či studené.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.