Plněné pečené brambory II.

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks brambory
    • 150
      g uzená slanina
    • 100
      g hrách
    • cibule
    • 120
      g tvrdý sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • černé koření
    • petrželová nať
    • 150
      g smetana
    • provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory umyjeme, dáme na plech, upečeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a opražíme. Z brambor odřežeme vrch a vnitřek částečně vydlabeme.
2
Zbytky z brambor posolíme, roztlačíme vidličkou, přidáme opečenou cibuli se slaninou, hrášek, nastrouhaný sýr, protlačený česnek, koření a promícháme. Směsí naplněné brambory rozložíme na plech, obložíme zbylou náplní a ve vyhřáté troubě pečeme.
3
Podávame polité ochucenou smetanou a posypané provensálskym kořením.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Lucie Jirásková
    Lucie Jirásková |

    26. 1. 2010 10:54

    Je vidět, že se jedná o překlad slovenského receptu. Kde v českém obchodě seženete černé koření? Brambory roztlačíme vidličkou... snad by bylo lepší "rozmačkáme". Jinak recept vypadá moc lákavě.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    26. 1. 2010 07:01

    Je tu recept na -brambory v jiném stavu,tam se píše teplota,ale postup je malinko jiný.Pro zrychlení vařím nejdřív brambory ve slupce,pak vydlabu,atd.Snad vám to pomůže.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    25. 1. 2010 20:46

    jak dlouho a přijaké teplotě se to peče? díky