Plněné papriky se smetanovou rajskou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: K.ecitka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks paprika - bílá
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 150
      ml rajský protlak
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      bobkový list
    • 3
      nové koření
    • 3
      pepř celý
    • 0,5
      kostka hovězí vývar
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky seřízneme pod stopkou, vybereme z nich zrníčka a omyjeme je. Mleté maso smícháme se strouhankou a vejcem a dochutíme solí a pepřem. Papriky naplníme masovou směsí a vložíme do vyššího pekáčku. V 0,2 l vroucí vody rozpustíme půl kostky hovězího vývaru a podlijeme jím papriky, ještě dochutíme špetkou bazalky. Zakrytý pekáček dáme do trouby na cca 45 minut na 190 stupňů. Do hrnce nalijeme smetanu spolu s rajským protlakem, kečupem a důkladně promícháme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Když jsou papriky hotové, scedíme z nich šťávu do omáčky a omáčku necháme prohřát.
2
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • petreska
    petreska |

    16. 12. 2013 19:51

    Plněné papriky já zrovna moc nerada, ale podle tohoto receptu je to mňamka ;-) Díky!

  • Claiminka
    Claiminka |

    17. 11. 2013 14:30

    Dneska jsem vařila a bylo to vynikající! 1* a díky za tip.

  • AlenkaSk
    AlenkaSk |

    14. 4. 2012 14:06

    Výborný recept, všichni jsme si pochutnali :-)

  • Aneta
    Aneta |

    8. 11. 2011 17:30

    Chystám se dělat tohle jídlo poprvé ( i rajskou ) a nevím jestli mám tu omáčku vařit a jak dlouho? :-\ Myslím tu část kde se smíchá protlak se smetanou a kořením... Děkuji za rady O:-)

  • Evie
    Evie |

    8. 8. 2011 10:53

    Uvarila jsem takrka presne podle Vaseho receptu a musim rict, ze se mi povedl pokrm Bohu :-) Jen jsme mela rajsou trosku ridsi, tak jsem dohustila amerikou a prisladila. Opravdu vynikajici a jednoduche jidlo.

  • Jola
    Jola |

    6. 8. 2011 12:07

    Nejlepší to je s rýží značky Basmati. ;-)