Plněné papriky po italsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g žampiony
    • 125
      g rajčata malá
    • paprika zelená,žlutá,oranžová
    • 1
      ks červená cibule na kolečka
    • 1
      ks lilek menší,nahrubo nasekaný
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • kečup houbový
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej. Přidejte cibuli, lilek a žampiony a za častého míchání 3-4 minuty smažte
2
. Sejměte z plamene a přendejte do misky. Do lilkové směsi přidejte rajčata, houbový kečup, lístky bazalky a citronovou šťávu. Dobře ochuťte solí a pepřem. Lilkovou směsí naplňte půlky paprik. Zabalte je do fólie a grilujte na roštu nad žhavým uhlím asi 15-20 minut. Jedenkrát obraťte. Opatrně rozbalte a podávejte ozdobené snítkami čerstvé bazalky. Podávejte s pokrájeným citronem.
3
lze také zapékat v troubě v zapékací misce - přek koncem poklademe plátky mozarelly a nechmáme rozpustit.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.