Autor:

Plněné papriky na Dalmátský způsob

130 minut PT0H130M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - hovězí 500 g
Vejce 1 ks
Rýže 2 dl
Paprika 6 ks
Rajský protlak 1 ks
Rajčata oloupaná 1 plechovka
Olivový olej 1 dl
Uzená slanina 50 g
Česnek 6 stroužek
Celerová nať 2 ks
Sůl  
Pepř celý  
Vegeta  
Plněné papriky na Dalmátský způsob

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Mleté

500 g mletého hovězího masa okořeníme (pepř, vegeta), přidáme vejce, nakrájenou slaninu a najemno nasekaný česnek (dva stroužky). Ve studené vodě propereme 2 dcl rýže. Nevařenou rýži promícháme s masem. Papriky nahoře odkrojíme očistíme od jadřinců a zlehka naplníme směsí (rýže nabere na objemu). Ze zbylého masa naděláme koule.

Příprava omáčky:

Najemno nakrájíme malou cibuli, nasekáme čtyři stroužky česneku a do sklovita osmahneme na oleji. Přidáme jeden malý rajčatový protlak, konzervu loupaných rajčat a čtvrt litru vody. Vložíme naplněné papriky, masové koule a nať z celeru. Vaříme jednu hodinu.

Dochutíme (sůl, cukr).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky na Dalmátský způsob

Komentáře

  1. lidka   02.09.2012 | 16:52 | reagovat | závadný

    Výborné jídlo, připravuji ho i z vepřového mletého, přidám trochu pálivé papriky - nemá to chybu. Doporučuji <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web