Plněné papriky jinak - bio nebio, lehce a dietně

Střední
Porce: 5
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
2 ks
Rýže
natural
100 g
Cuketa
malá 15-20 cm
1 ks
Rajčata 2 ks
Žampiony 100 g
Paprika
velké, rúznobarevné - na naplnění
5 ks
Pšeničné klíčky 1 lžíce
Sýr
Feta nebo balkánský (pozor na další solení)
100 g
Panenský olivový olej
extra
1 lžíce
Kečup - jemný 1 lžíce
Česnek 3 stroužek
Směs koření
Bazalka 1 lžíce
Petrželka 1 lžíce
Pažitka 1 lžíce
Muškátový oříšek
mletý
1 špetka
Grilovací koření 1 špetka
Provensálské bylinky
či italské bylinky
1 špetka
Bio atlantské koření
zn.Lima
1 lžíce
Sůl
mořská - dle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Rýži natural uvaříme dle návodu, nasypeme do mísy a smícháme s rozdrobeným feta sýrem, přisypeme pšeničné klíčky a promícháme. Omytá kuřecí prsa, cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky, žampiony na tenké plátky. Směs koření (v případě, že jsou všechny položky v sušeném stavu) rozetřeme a smísíme v hmoždíři. Případné čerstvé bylinky pouze nasekáme a ponecháme stranou. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Pánev rozpálíme, vlijeme na ni olivový olej (lžíce stačí, feta sýr má už tuku dost) a osmahneme kuřecí kostičky, přidáme koření a bylinky, po 5 minutách přidáme žampiony a nakrájenou zeleninu. Promícháme, podusíme 5 minut, přidáme prolisovaný česnek a kečup a ještě pár minut dusíme. Je-li nutné, ještě dochutíme špetkou mořské soli (pozor při použití balkánského sýra). Směs promícháme v míse s již připraveným rýžovým základem, naplníme papriky (omyté, vydlabané s pouze odkrojenou horní částí, která utvoří „pokličku“ na naplněnou papriku) a v zapékací misce pečeme doměkka cca 30 minut.

Přeji dobrou chuť, nejen v případě použití bio surovin je to nutričně vyvážená, na vlákninu bohatá a navíc opravdu zdravá lahůdka pro oběd či večeři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky jinak - bio nebio, lehce a dietně

Komentáře

  1. Lenka   27.08.2007 | 14:41 | reagovat | závadný

    Vyborne!! Fakt to nemelo chybu. Je to trochu pracnejsi na pripravu ale urcite to stoji za to! Kdybych mohla hlasovat dala bych 1!! Mnam

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web