Plněné papriky jinak - bio nebio, lehce a dietně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
5
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 100
      g rýže natural
    • 1
      ks cuketa malá 15-20 cm
    • 2
      ks rajčata
    • 100
      g žampiony
    • 5
      ks paprika velké, rúznobarevné - na naplnění
    • 1
      lžíce pšeničné klíčky
    • 100
      g sýr Feta nebo balkánský (pozor na další solení)
    • 1
      lžíce panenský olivový olej extra
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      stroužek česnek
  • Směs koření
    • 1
      lžíce bazalka
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      špetka muškátový oříšek mletý
    • 1
      špetka grilovací koření
    • 1
      špetka provensálské bylinky či italské bylinky
    • 1
      lžíce bio atlantské koření zn.Lima
    • sůl mořská - dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži natural uvaříme dle návodu, nasypeme do mísy a smícháme s rozdrobeným feta sýrem, přisypeme pšeničné klíčky a promícháme. Omytá kuřecí prsa, cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky, žampiony na tenké plátky. Směs koření (v případě, že jsou všechny položky v sušeném stavu) rozetřeme a smísíme v hmoždíři. Případné čerstvé bylinky pouze nasekáme a ponecháme stranou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2
Pánev rozpálíme, vlijeme na ni olivový olej (lžíce stačí, feta sýr má už tuku dost) a osmahneme kuřecí kostičky, přidáme koření a bylinky, po 5 minutách přidáme žampiony a nakrájenou zeleninu. Promícháme, podusíme 5 minut, přidáme prolisovaný česnek a kečup a ještě pár minut dusíme. Je-li nutné, ještě dochutíme špetkou mořské soli (pozor při použití balkánského sýra). Směs promícháme v míse s již připraveným rýžovým základem, naplníme papriky (omyté, vydlabané s pouze odkrojenou horní částí, která utvoří "pokličku" na naplněnou papriku) a v zapékací misce pečeme doměkka cca 30 minut.
3
Přeji dobrou chuť, nejen v případě použití bio surovin je to nutričně vyvážená, na vlákninu bohatá a navíc opravdu zdravá lahůdka pro oběd či večeři.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    27. 8. 2007 14:41

    Vyborne!! Fakt to nemelo chybu. Je to trochu pracnejsi na pripravu ale urcite to stoji za to! Kdybych mohla hlasovat dala bych 1!! Mnam