Autor:

Plněné papriky - Balkán

Střední
Ingredience
Mleté maso - hovězí
(může být i 1/2 hovězího s 1/2 libovějšího vepřového)
400 g
Paprika 8 ks
Rajčata 6 ks
Rýže
Neuvařená
100 g
Cibule 1 ks
Vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika - sladká  
Petrželová nať  
Slunečnicový olej  
Hladká mouka  lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka osmažíme na oleji, přidáme mleté maso a syrovou rýži, vše lehce osmahneme. Masovou směs necháme vychladnout.

Pak do směsi přidáme sůl, mletý pepř, jemně sekanou petrželovou nať a syrové vejce. Dobře promícháme. Touto směsí pak plníme (otvorem po stopce) papriky. Naplněnou papriku uzavíráme plátkem rajčete tak, aby okraje rajčete byly vtlačeny pod okraj otvoru po stopce papriky.

Naplněné papriky klademe vertikálně (otvorem po stopce nahoru), jednu vedle druhé, do hrnce. Zalijeme vodou, do které přidáme zbytek nakrájených rajčat. Zvlášť na troše oleje uděláme jíšku z mouky a mleté papriky, kterou pak přidáme k paprikám a necháme vařit (osobně nezahušťuji, mletou papriku dávám rovnou do vody). Papriky zvolna vaříme asi hodinu.

<BR><BR>Podáváme papriky přelité „omáčkou“, kopečkem kysané smetany a bílým pečivem. Tato úprava plněných paprik skoro úplně vytlačila v naší rodině onu klasickou českou úpravu paprik pečených v troubě s rajskou omáčkou (a že máma dělá opravdu dobré).

Vaříme je v sedmilitrovém hrnci (tohle je recept jen pro čtyři lidi, takže surovin spotřebujeme více), v několika řadách nad sebou a druhý den jsou snad ještě lepší. Doporučuji vyzkoušet, sezóna levných paprik a rajčat se blíží!

<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Paprike punjene</span>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky - Balkán

Komentáře

  1. ČernáLuna   15.12.2014 | 18:42 | reagovat | závadný

    Plněné papriky byly dobré, jen jak píše pan Daniel, nebát se koření, jinak je to mdlé. Co už mě tak nezaujalo, je "omáčka" k nim, přece jen, zahuštěno jednou lžící hladké mouky, to je prostě červená voda, to se nám moc nepozdávalo, udělala jsem klasickou rajskou.

  2. Milan Daniel   26.07.2009 | 14:45 | reagovat | závadný

    Asi se to skutečně vyplatí jen ve větším množství, nenašel jsem hrnec, do něhož bych mohl vložit papriky "na stojato". Kromě toho: kořením nešetřit, v té vodě se zejména sůl dost vyplaví. Chuťově je to lehké, jistě stravitelnější než papriky a nějakou slaninou, ale přišlo mi to málo výrazné.

  3. Anonym   21.06.2005 | 14:12 | reagovat | závadný

    Jitko, tomu verim ze jsou dobre, ale to pak nejsou "balkanske" :-) Stejnym spusobem jak uvadite, je dela moje svagrova z Ostravy:-))

  4. Jarka L.   13.06.2005 | 7:08 | reagovat | závadný

    Tak poslušně hlásím, že jsou skutečně výborné. Moc jsme si pochutnali.

  5. Airan Novakova   12.06.2005 | 21:28 | reagovat | závadný

    Jsou vynikajici!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web