Plněné panenky s pórkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vepřová panenka
    • 150
      g anglická slanina 100-150 krájené na plátky
    • 100
      g uherský salám Krájený na plátky
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks žampiony
    • hermelín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové panenky omyjeme a osušíme je papírovou utěrkou. Každý plátek podélně rozkrojíme, ale jen do dvou třetin, a přes potravinářskou folii ho lehce naklepeme. Jemně osolíme, poklademe anglickou slaninou nebo uherským salámem, nadrobno pokrájenými žampiony, pórkem a hermelínem, který jsme nakrájeli na plátky.
2
Potom plátky masa zavineme a podle potřeby je zpevníme párátky, aby dobře držely pohromadě. Vložíme je do pekáčku či jiné nádoby, ve které jsme zvyklí péci, a plněné panenky zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí, žampiony a zbylou slaninou pokrájenou na drobné kostičky. Zalijeme asi 1,5 dl vody.
3
Maso pečeme asi 1,5 hodiny na 220 stup. podle potřeby podléváme vodou. Asi 20 min. před dokončením dopékáme již v odklopené nádobě tak, aby pokrm získal hezkou zlatavou barvu.
4
Podáváme s bramborovými kroketami a zeleninovou oblohou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.