Plněné palačinky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Palačinky
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • tuk na smažení
    • 1
      ks cibule
    • točený salám možno nahradit kuřecím masem
    • 1
      sklenice zeleninová směs mírně pálivá
    • hořčice kremžská
    • koření směs kari a gilovací koření
    • 3
      ks vejce 2-3 celá
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Palačinky: do mléka rozkvedláme celé vejce a přidáváme hladkou mouku dokud těsto nezhoustne tak, aby bylo stále mírně tekuté. Hotové palačinky přikryjeme talířem nebo vložíme do mírně vyhřáte trouby, aby úplně nevychladly.
2
Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, který posypeme směsí koření. Ze zeleninové směsi vyndáme feferonku, cibulky a okurku, které poslouži jako ozdoba hotového pokrmu. Ze směsi slijeme vodu a buď vhodíme na pánev, nebo předtím propláchneme, abychom zmírnili pálivost feferonky. V misce si zvlášť rozkvedláme vejce s kremžskou horčicí, které pak nalijeme na pánev. Dobře promícháme, dochutíme solí, popř. pepřem. Palačinky naplnime směsí a přeložíme.
3
Talíř dozdobíme zbylou zeleninou ze směsi Moravanka nebo čerstvou.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    28. 2. 2005 12:50

    Opraveno.

  • Gabriela Kašparová
    Gabriela Kašparová |

    28. 2. 2005 12:48

    Omlouvám se všem, chybička se vloudila, zeleninová směs je MORAVANKA!