Autor:

Plněné medové trubičky

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Tuk 100 g
Cukr
mletý
200 g
Med 3 lžíce
Mléko 4 lžíce
Žloutek 2 ks
Náplň
Cukr 180 g
Med 5 lžíce
Mléko 200 ml
Ořechy 100 g
Dětské piškoty
drcené
1 balíček
Hnědý rum 100 ml
Čokoláda 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Těsto zpracujeme na hladké a vláčné. Dáme na 2 hodiny odpočinout do chladu. Potom vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka (průměr asi 8 cm). Natočíme na trubičky a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Ještě teplé musíme sejmout a nechat vychladnout.

Náplň: do mléka přidáme oříšky, cukr, med a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Ochutíme rumem a zahustíme piškotovými drobečky do polotuhé konzistence. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a trubičky do poloviny namočíme a potom je naplníme oříškovou náplní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Plněné medové trubičky

Komentáře

  1. Melody   03.12.2010 | 21:05 | reagovat |

    Stran konzistence těsta - ideál je 5 lžic mléka a více medu. Pak to jde jedna báseň, ovšem musí se natáčet na trubičky hodně na fest, jinak "sesedávají" a z trubiček jsou maličko ležaté trubičky :-) nicméně chuť je vynikající, místo tuku bych tedy pro lepší konzistenci přidala med - klidně dvě poctivé lžce navíc. :-)

  2. Hana Šimmerová   06.12.2007 | 10:38 | reagovat |

    Právě jsem dopekla, nakonec to šlo celkem dobře. Už se těším, až je naplním.

  3. Di   05.12.2007 | 21:46 | reagovat |

    Pekla jsem je včera. Přidala jsem trochu mléka, těsto se zpočátku drobí. Po uležení se s ním však pracuje skvěle.

  4. Hana Šimmerová   05.12.2007 | 17:44 | reagovat |

    Tedy mně to nešlo vůbec prodělat, musela jsem přidat tuk a stejně je to hodně tuhé. Doufám, že to nějak vyválím..

  5. Di   08.01.2007 | 18:22 | reagovat |

    .. a do těch zbylých trubiček jsem dala pařížskou šlehačku. I tyto byly moc dobré. Perfektní bylo, když se trubičky proležely, že čokoládová část zůstala křupavá, zatímco holá změkla. Dávám za 1.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web