Autor:

Plněné medové trubičky

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Tuk 100 g
Cukr
mletý
200 g
Med 3 lžíce
Mléko 4 lžíce
Žloutek 2 ks
Náplň
Cukr 180 g
Med 5 lžíce
Mléko 200 ml
Ořechy 100 g
Dětské piškoty
drcené
1 balíček
Hnědý rum 100 ml
Čokoláda 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Těsto zpracujeme na hladké a vláčné. Dáme na 2 hodiny odpočinout do chladu. Potom vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka (průměr asi 8 cm). Natočíme na trubičky a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Ještě teplé musíme sejmout a nechat vychladnout.

Náplň: do mléka přidáme oříšky, cukr, med a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Ochutíme rumem a zahustíme piškotovými drobečky do polotuhé konzistence. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a trubičky do poloviny namočíme a potom je naplníme oříškovou náplní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Plněné medové trubičky

Komentáře

  1. Melody   03.12.2010 | 21:05 | reagovat | závadný

    Stran konzistence těsta - ideál je 5 lžic mléka a více medu. Pak to jde jedna báseň, ovšem musí se natáčet na trubičky hodně na fest, jinak "sesedávají" a z trubiček jsou maličko ležaté trubičky :-) nicméně chuť je vynikající, místo tuku bych tedy pro lepší konzistenci přidala med - klidně dvě poctivé lžce navíc. :-)

  2. Hana Šimmerová   06.12.2007 | 10:38 | reagovat | závadný

    Právě jsem dopekla, nakonec to šlo celkem dobře. Už se těším, až je naplním.

  3. Di   05.12.2007 | 21:46 | reagovat | závadný

    Pekla jsem je včera. Přidala jsem trochu mléka, těsto se zpočátku drobí. Po uležení se s ním však pracuje skvěle.

  4. Hana Šimmerová   05.12.2007 | 17:44 | reagovat | závadný

    Tedy mně to nešlo vůbec prodělat, musela jsem přidat tuk a stejně je to hodně tuhé. Doufám, že to nějak vyválím..

  5. Di   08.01.2007 | 18:22 | reagovat | závadný

    .. a do těch zbylých trubiček jsem dala pařížskou šlehačku. I tyto byly moc dobré. Perfektní bylo, když se trubičky proležely, že čokoládová část zůstala křupavá, zatímco holá změkla. Dávám za 1.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web