Autor:

Plněné medové řezy

Střední
Těsto
Hera 80 g
Cukr krystal 160 g
Vejce 2 ks
Med 2 lžíce
Jedlá soda
bikarbona
1 lžička
Polohrubá mouka 250 g
Hladká mouka 250 g
Skořice - mletá  
Hřebíček mletý  
Náplň
Mléko 500 ml
Máslo 250 g
Zlatý klas
krémový prášek
1 balení
Moučkový cukr 250 g
Hnědý rum 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

V hrnci nad párou mícháme do zhoustnutí (asi 15 min.) cukr, tuk, vejce, med, sodu bikarbonu a trochu skořice a hřebíčků. Potom důkladně vmícháme polohrubou mouku a nakonec ještě teplou hmotu na desce smícháme s hladkou moukou.

Těsto rozdělíme na 4 stejné části a postupně vyválíme na obráceném plechu. Každý plát pečeme asi 5 minut v předehřáté troubě. Po upečení ihned plát od plechu podřežeme nití.

Z mléka a krémového prášku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a zapracujeme do něj vychladlý pudink. Přichutíme rumem.

Tři pláty natřeme krémem. Čtvrtý polejeme čokoládovou polevou. Koláč necháme odstát asi 8 hodin. Potom ho nakrájíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Plněné medové řezy

Komentáře

  1. Evangelina Ciprová   07.05.2008 | 21:22 | reagovat | závadný

    Papír je dobré řešení a nebo silikonová podložka - tu není třeba ani vymazávat.

  2. Miroslava Severová   07.05.2008 | 11:39 | reagovat | závadný

    Já těsto na medové řezy vyvaluji přímo na pečícím papíru (utřižený kus dle velikosti plechu),pak přetáhnu na plech a po upečení se krásně papír stáhne.

  3. Majka Rončáková   06.05.2008 | 10:28 | reagovat | závadný

    Moje mamka dávala těsto na obrácený plech /vzhůru dnem/ a ja to dělám taky, pak se to sesune po upečení z plechu bez problému.

  4. Di   06.05.2008 | 6:15 | reagovat | závadný

    Nevím, jaké plechy autor používá, ale moje zkušenost je: pokud na medové řezy plech dobře nevymažete nebo nepečete na papíru, upečené těsto od plechu prakticky neodlepíte.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web