Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na bramboráky
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kmín
    • olej
  • Náplň
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 1
      ks cibule
    • maso drůbeží nebo vepřové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli a na ni na kostičky maso. Osolíme, orestujeme a zalejeme malým množstvím vody, kterou necháme vydusit. Po změknutí směsi zelí dochutíme každý, jak je zvyklý, kdo má rád i něčím ostřejším. Není nutné zahušťovat. Nasmažíme bramboráky a na polovinu naklademe směs a přiklopíme druhou polovinou. V pekáčku skládáme za sebou. Nakonec posypeme vrstvou sýru a dáme do trouby zapéct. Není zapotřebí dávat olej, placky jsou celkem mastné a zapékáme pouze kvůli kůrce na sýru.
2
Vynikající jídlo, ale lépe sníst hned, po ohřátí to není ono.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Zuzana Kordacova
    Zuzana Kordacova |

    19. 7. 2007 07:52

    Mám jednodušší variantu, která je ale také výborná. Usmažené bramboráky naplnit podušeným zelím a místo dušeného masa na zelí přidat plátek uzeného ev. zauzené šunky a pod., zkrátka cokoli co se dá koupit v supermarketu.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 7. 2007 08:46

    zapoměla jsem napsat,že na to maso dáme hned i to zelí a dusíme společně.Omlouvám se!!Jana