Plněná vaflová srdíčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 1 dortík
    • 60
      g máslo
    • 70
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 125
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      plátek bílá želatina
    • 300
      g jahody
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 150
      g jogurt plnotučný
    • 100
      g žervé
    • citronová kůra
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g čokoláda - mléčná
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      lžíce olej na potření vaflovače

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a potřeme olejem. Z těsta postupně upečeme vafle a necháme je vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. Tři jahody odložíme, zbylé rozpůlíme.
2
Půlky jahod přelijeme citronovou šťávou, rozmačkáme a smícháme s jogurtem, žervé, zbylým cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a smícháme se třemi lžícemi jahodového krému. Tuto směs vmícháme do zbylého krému a dáme na 30 minut vychladit.
3
Smetanu ušleháme. Když krém začne tuhnout, přimícháme šlehačku a opět dáme zhruba na hodinu chladničky. Z vaflí odkrojíme přebývající okraj a rozkrájíme je na srdíčka. Na talíři složíme 5 srdíček do tvaru celé vafle. Zdobícím sáčkem nastříkáme polovinu krému a přiklopíme dalšími srdíčky, na které nastříkáme zbylý krém. Posledních 5 srdíček dáme šikmo na dort.
4
Dortík poprášíme moučkovým cukrem. Nastrouháme čokoládu (třeba škrabkou na zeleninu) a až do podávání jej necháme v chladničce. Hotový dezert nakonec ozdobíme rozkrojenými jahodami a lístky meduňky.
Zařazení: Moučníky Vafle

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.