Autor:

Plněná sekaná

Střední
Ingredience
Mleté maso
hovězí a vepřové
750 g
Drůbeží párky 2 ks
Vejce 4 ks
Cibule 2 ks
Česnek 8 stroužek
Strouhanka  
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Saturejka  
Mletá paprika 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se nám směs nerozpadala).
Uvaříme si zbylá dvě vajíčka na tvrdo.
Do vymazaného (sádlem, olejem) pekáče vložíme část masové směsi a na ni položíme párky a uvařená vajíčka (střídavě).
Pokryjeme zbytkem masa a mokrýma rukama vytvarujeme šišku.
Podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem.
Asi po deseti minutách odstraníme alobal a stále podléváme, šišku také poléváme šťávou s pekáče.
Pečeme ve středně vyhřáté trubě tak dlouho, než nám šiška nadherně zhnědne.
Příloha: vařené bramrory a zeleninový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2
4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 5x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Plněná sekaná

Komentáře

  1. Simča Sládková   05.10.2009 | 11:02 | reagovat | závadný

    Petře, už ti tu leckdo něco radil, já tedy dávám namočenou žemli i strouhanku. takže tou to nebude. Alobal také nechávám déle, odstraňuji ho na posledních 10 - 15 minut, aby se sekaná "začervenala". ALE co si myslím, že je nejpodstatnější: Sekanou je potřeba DŮKLADNĚ propracovat, aby se odstranily vzduchové bubliny, protože si myslím, že právě rychlé rozpínání plynu (vzduchu) způsobí prasknutí. Ahoj a ať se daří :-). Simča

  2. sabina natalia b.   02.10.2009 | 12:04 | reagovat | závadný

    právě dělám:) dala jsem místo párků kyselé okurky:) ještě jsem dala červenou pálivou mletou papriku:)

  3. Marie Šindelová   13.04.2009 | 18:47 | reagovat | závadný

    Dělám podobně,jen ten alobal nechávám skoro do upečení.Pak sundám a dodělám kůrčičku.Také mi ještě nepraskla.

  4. Apina Hrbek   12.04.2009 | 13:46 | reagovat | závadný

    Petre, krome toho, ze do sekane davam taky kousek umleteho uzeneho masa, nikdy nepridavam zadnou strouhanku, ale jen trochu mouky. Do takoveho mnozstvi masa jake je uvedeno zde, ja pridavam pouze jedno vejce a trochu vody. Tim masova hmota ziska na vlacnosti. Pak vytvaruji sisku a uhladim ji rukama namocenyma ve vode. Do pekacku dam na dno trochu oleje a pecu neprikryte. Podlevam jak je uvedeno v receptu. Sekana mi nikdy nepraskne.

  5. Petr Novotný   12.04.2009 | 13:11 | reagovat | závadný

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web