Autor:

Plněná paprika II.

Střední
Ingredience
Mleté maso 1 kg
Rýže 200 g
Vejce 2 ks
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Paprika 6 ks
Rajský protlak 1 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Hřebíček 3 ks
Rostlinný olej 4 lžíce
Cukr 1 lžíce
Plněná paprika II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud nám maso zbyde, uděláme z něj koule s průměrem asi 4-5 cm. Na oleji opražíme mouku s hřebíčky, zalejeme studenou vodou (množství takové, abychom dostali středně hustou omáčku), osolíme, ochutíme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Když omáčka začne vřít, vložíme naplněné papriky, případně i koule a pomalu vaříme asi 40 minut.

Podáváme s knedlíkem nebo brambory. Mohou se dělat i jen koule, bez plnění paprik, ale omáčka už nebude mít tu správnou chuť, kterou jí dodají papriky. Kdo má rád pikatnější, naplní 1-2 pálivé papriky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1-
4.57 23 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Plněná paprika II.

Komentáře

  1. Bořek   15.10.2016 | 19:53 | reagovat |

    Způsob vaření je opravdu tak trochu úlet ale cením si toho, že autorka recept uvádí klasicky jako plněné papriky a ne ten nesmyl, jako je paprikový "lusk". Pro ty, co netuší , co je na paprikovém "lusku" blbě drobná lekce botaniky: lusky mají vikvovité rostlina (tedy např. hrách, fazole apod.) zatímco paprika je rostlina lilkovitá a plodem je bobule . v tomto případě tzv "nafouknutá bobule" :-D

  2. Petr   18.09.2015 | 11:17 | reagovat |

    Tak naplněné papriky vaříme v bešamelu ?

    1. Monika   18.04.2016 | 14:42 | reagovat |

      Autorka receptu je trošku vtipálek,no. Taky jsem se pobavila. Radši si otevřu jiný recept. :-D

  3. Weronika   24.07.2014 | 10:34 | reagovat |

    Nedočetla jsem se v receptu kdy a jak se tam přidává protlak :) Prosím tedy o radu?? Díky

  4. hana kasza   14.03.2014 | 9:05 | reagovat |

    chutnalo

  5. Wannda   18.04.2013 | 12:33 | reagovat |

    není co dodat, omajda je výborná <3

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web