Autor:

Plněná paprika II.

Střední
Ingredience
Mleté maso 1 kg
Rýže 200 g
Vejce 2 ks
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Paprika 6 ks
Rajský protlak 1 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Hřebíček 3 ks
Rostlinný olej 4 lžíce
Cukr 1 lžíce
Plněná paprika II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud nám maso zbyde, uděláme z něj koule s průměrem asi 4-5 cm. Na oleji opražíme mouku s hřebíčky, zalejeme studenou vodou (množství takové, abychom dostali středně hustou omáčku), osolíme, ochutíme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Když omáčka začne vřít, vložíme naplněné papriky, případně i koule a pomalu vaříme asi 40 minut.

Podáváme s knedlíkem nebo brambory. Mohou se dělat i jen koule, bez plnění paprik, ale omáčka už nebude mít tu správnou chuť, kterou jí dodají papriky. Kdo má rád pikatnější, naplní 1-2 pálivé papriky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
2
3.87 30 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 30x)
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Plněná paprika II.

Komentáře

  1. Bořek   15.10.2016 | 19:53 | reagovat | závadný

    Způsob vaření je opravdu tak trochu úlet ale cením si toho, že autorka recept uvádí klasicky jako plněné papriky a ne ten nesmyl, jako je paprikový "lusk". Pro ty, co netuší , co je na paprikovém "lusku" blbě drobná lekce botaniky: lusky mají vikvovité rostlina (tedy např. hrách, fazole apod.) zatímco paprika je rostlina lilkovitá a plodem je bobule . v tomto případě tzv "nafouknutá bobule" :-D

  2. Petr   18.09.2015 | 11:17 | reagovat | závadný

    Tak naplněné papriky vaříme v bešamelu ?

    1. Monika   18.04.2016 | 14:42 | reagovat | závadný

      Autorka receptu je trošku vtipálek,no. Taky jsem se pobavila. Radši si otevřu jiný recept. :-D

  3. Weronika   24.07.2014 | 10:34 | reagovat | závadný

    Nedočetla jsem se v receptu kdy a jak se tam přidává protlak :) Prosím tedy o radu?? Díky

  4. hruszka   14.03.2014 | 9:05 | reagovat | závadný

    chutnalo

  5. Wannda   18.04.2013 | 12:33 | reagovat | závadný

    není co dodat, omajda je výborná <3

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web