Autor:

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Střední
Ingredience
Vepřová panenka 600 g
Eidam sýr 4 plátek
Šunka 4 plátek
Listový špenát 4 ks
Sůl  
Pepř mletý
pařížský
 
Provensálské koření  
Švestková omáčka:
Sušené švestky  
Švestková povidla  
Smetana  
Slivovice  
Skořice  
Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra, list špenátu, zavineme do závitku a svážeme provázkem a smažíme pod pokličkou 10-15 minut.
Švestková omáčka: vše dáme do kastrůlku a necháme svařit a lijeme přes maso i okolo.

Vhodná příloha: jakákoliv úprava brambor (smažené, vařené, opečené atd.).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Komentáře

  1. KaRa   12.06.2011 | 14:37 | reagovat |

    Vynikající...dělala jsem bez švestkové omáčky, některé závitky bez špenátu (moc jsem při přípravě povídala) a na grilu. Maso bylo šťavnaté, se špenátem uvnitř lépe propečené. Určitě vyzkoušejte, stojí to za to!

  2. vercin   01.06.2011 | 18:55 | reagovat |

    Výborné!

  3. Katull   12.02.2011 | 16:48 | reagovat |

    Polde receptu to vypadá určitě lákavě, snad to tak i chutná!

  4. ladka stafl   13.06.2010 | 13:52 | reagovat |

    Petule B. - pařížský pepř je směs především různých pepřů, papriky, někdy pískavice, viz např. tady http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/koreni-smesi/parizsky-pepr-50-g-mk-sitem.html nebo tadyhttp://www.koreni.cz/detail.php?pid=242

  5. Petule B.   12.06.2010 | 22:42 | reagovat |

    Co je prosím pařížský pepř? Setkávám se tu s tímto termínem poprvé ... (pokud to tedy není obyčejný pepř koupený v Paříži :-)))

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web