Plněná jehněčí kýta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jehněčí kýta
    • 60
      g máslo
    • 20
      g slanina
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g žampiony
    • 3
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      ks nakládané kapie
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění.
2
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Umícháme řídkou nádivku, sejmeme ji z plotýnky, vmícháme odkapaný hrášek a drobně pokrájenou kapii a naplníme otvor v mase.
3
Otvor uzavřeme jehlou na masové závitky, kýtu osolíme a upečeme na polovině dávky másla. Při pečení maso obracíme a poléváme šťávou a podléváme vývarem.
4
Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmícháme do šťávy mouku rozetřenou se zbývajícím změklým máslem.
5
Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Jehněčí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.