Plněná hlávka zelí

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks hlávkové zelí
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks žemle
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • rostlinný olej
    • 50
      g tvrdý sýr
    • paprika - sladká
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks okurka menší
    • 1
      lžička pasta chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu hlávky zelí opláchneme, nožem do ní vykrojíme otvor a v osolené vařící vodě 5-7 minut povaříme. Vodu scedíme, vnitřek hlávky potřeme chilli pastou a naplníme masem. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme žemli namočenou ve studené vodě, vejce, hladkou mouku, rozetřené stroužky česneku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
2
Z masa vytvoříme kouli, kterou vložíme do připravené hlávky zelí a přimáčkneme. Nožem ji upravíme do tvaru bábovky. Povrch masa i zelí potřeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pomalu dozlatova upečeme.
3
Běheme pečení hlávku zelí podléváme trochou vody a výpekem. Zelí i mletou směs ještě několikrát potřeme olejem. Sýr nastrouháme a na teplém mase jej necháme roztavit. Povrch sýra ozdobíme sladkou paprikou. Hotové plněné zelí rozkrojíme na čtyři porce a podáváme s čerstvým pečivem, rajčaty a okurkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.