Plíčková polévka

Ingredience
Kořenová zelenina 80 g
Cibule
stačí malá
1 ks
Česnek 1 stroužek
Bobkový list 1 ks
Kyselá smetana 0,2 l
Máslo 20 g
Hladká mouka 20 g
Pepř celý
mletý
 
Ocet  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Plíčka umyjeme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a bobkovým listem. Uvařená plíčka i se zeleninou nasekáme nadrobno nebo umeleme na masovém mlýnku, dáme zpět do vývaru a zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku. Povaříme, okořeníme, podle chuti okyselíme a přidáme máslo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Vejce do skla Vyprošťováky na víkend Články z

Komentáře k receptu: Plíčková polévka

Komentáře

  1. Ivana Samcová   09.12.2010 | 11:43 | reagovat |

    paní Jano, my takto doma děláme plíčkovou omáčku, tu miluju. Jen s tím rozdílem, že dáváme sladkou smetanu. Až zas budeme příště vařit, ráda vyzkouším změnu se zakysanou smetanou.

    1. Jana Kadlecová   09.12.2010 | 12:43 | reagovat |

      Recept jsem získala od své sestry. Manžel si jí nemůže vynachválit. :-) Omáčku jsem ještě nezkoušela, děkuju za tip. :-)

Podobné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web