Plátky na pivu

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová krkovice
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • 3
      stroužek česnek
    • olej
    • 1,4
      l pivo světlé 10 % pivo
    • 1
      ks chleba krajíc - bez kůrky pomazaný plnotučnou hořčicí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín, chvíli dusíme ve vlastní šťávě a potom zalijeme pivem a necháme dále dusit. Když jsou plátky skoro měkké přidáme chléb bez kůrky potřený hořčicí.
2
Chléb se rozvaří a zahustí omáčku. Je-li třeba mírně podléváme vodou. Před podáváním můžeme omáčku propasírovat, ale není to nutné. Podáváme s bramborem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Vašek
    Vašek |

    21. 9. 2013 10:55

    Opravdu 1,4 l piva? Není to moc? Já bych spíš typoval 1/4 l =-O

  • Ivana Šimčíková
    Ivana Šimčíková |

    3. 2. 2007 17:20

    Včera jsem dělala manželovi, moc si pochutnal. Je to lehké a velice dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 7. 2006 19:53

    Dneska jsem zkoušela a moc nám to chutnalo, zařazuji mezi oblíbené recepty.

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    31. 1. 2006 21:30

    Chutnalo nám