Pizza z tvarohového těsta

Střední
Těsto
Měkký tvaroh
v kostce, ne ve vaničce
200 g
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Olej 4 lžíce
Mléko 5 lžíce
Náplň - lečová směs
Zeleninové lečo
velká
1 sklenice
Cibule 1 ks
Měkký salám
Junior nebo Gothaj
150 g
Sůl  
Oregáno  
Tvrdý sýr 200 g

Postup přípravy:

Cibuli a salám nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji.
Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a chvíli (3-5 minut) podusíme. Mezitím ve větší míse vypracujeme těsto z tvarohu, mouky, vajec, prášku do pečiva, oleje, mléka a soli.
Těsto přendáme na připravený pečící papír a válečkem (nebo i rukama) rozválíme - roztáhneme.
Potom těsto i s pečícím papírem přendáme na velký plech.
Na těsto vylijeme lečovou směs a posypeme strouhaným sýrem (sýrem nešetříme - na velký plech 200 g tvrdého sýra. Stačí Eidam). Pečeme 20 minut při těplotě 175-180 °C.
Tahle Pizza chutná jako oblíbená Pizza z České v Brně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Pizza z tvarohového těsta

Komentáře

  1. gabi   13.10.2014 | 8:17 | reagovat | závadný

    Děkuji za tento recept, domácí pizzu jsem dělala minimálně, protože s kynutým těstem bylo vždycky plno práce, navíc mi nikdy nešlo na plechu pořádně rozválet, stále se smršťovalo, navíc bylo pak silné...prostě nic moc. Ale včera jsem vyzkoušela tvarohové těsto podle tohoto receptu a musím říct, že tak dobrou pizzu jsme ještě neměli. Za chvilku bylo hotové, krásně se rozválelo a výsledná chuť luxusní. Všem doporučuji :-)

  2. Danka Snášelová   23.04.2008 | 19:24 | reagovat | závadný

    Děvčata, jsem ráda, že chutná. Naše rodina tuhle pizzu miluje. Všichni, kdo ji ochutnali, už žádnou jinou nedělají. Někdo má obavy z tvarohového těsta. Doopravdy nemusíte. Těsto vůbec tvarohem není cítit. Je vynikající.

  3. Danmar   23.04.2008 | 11:49 | reagovat | závadný

    Danko, prave pizzu dojidam a je opravdu vytecna. Rychla, chutna, no proste bez chyby. Dekuji za tento recept

  4. Alena   01.02.2008 | 10:50 | reagovat | závadný

    Recept na tuto pizzu je vynikající. Dělám si sama základ na lečo, spěním cibulku,nakrájím papriky, rajčata,vše podusím, ke konci přidám salám a vše dám na těsto, pak ještě nastrouhám sýr. Tento základ si připravuji před zaděláním těsta.

  5. Danka Snášelová   25.03.2007 | 23:31 | reagovat | závadný

    Jsem ráda, že vám pizza chutná a daří se i začínajícím kuchařinkám. Doopravdy kdo ji ochutnal- každému chutnala. Zvládli ji i kluci v kroužku vaření a jenom se olizovali. Děkuji za hodnocení.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web