Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 293x
1- 1 5
Autor:

Pizza těsto z pizzerie

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Olivový olej 1 lžíce
Sůl 1 lžíce
Droždí 1 kostka
Studená voda 2,5 dl
Pizza těsto z pizzerie

Postup přípravy:

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.

Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 293x)

Komentáře k receptu: Pizza těsto z pizzerie

Komentáře

  1. N30N   26.09.2014 | 12:30 | reagovat | závadný

    Naprosto skvělej recept =)
    Při prvním pokusu jsem nepoužil olivový olej,ale slunečnicový a měl jsem trochu strach...
    Výsledek byl stejně dokonalý a vysloužil jsem si pochvalu rodiny a všech návštěv, co se promotaly okolo, když jsem pekl =)

    Už jsem zkoušel z listového těsta a pomazánkového másla, ale tohle je skoro stejně práce, vyjde levněji a výsledek je naprosto úžasný !!! 8-)

  2. Schuichi   12.09.2014 | 23:11 | reagovat | závadný

    Perfektní, naprosto!.. V základu jsem použil cca 300g mouky a zbytek přidal selským přepočtem od oka :D Pizzu jsem zkoušel upéct poprvé v životě a bál jsem se co vznikne.. ale byl to opravdový luxus!

  3. Gábi   26.03.2014 | 20:32 | reagovat | závadný

    Dneska jsem pekla a jsem moc spokojená. Udělala jsem akorát menší obměnu receptu - dala jsem pouze 1/2 uvedeného množství droždí, nechala vzejít kvásek, těsto prohnětala, následně spojila a nechala vykynout. Pekla jsem 20 minut na 200 stupňů v horkovzdušné troubě, sýry přidala na posledních pět minut. Těsto chutnalo jako koupené těsto od Barilly, s tím rozdílem, že domácí těsto vyjde na 000 prd Kč. S přítelem jsme si pošmákli. Kdo chce zkusit ještě rychlejší variantu - použijte listové těsto, taky moc dobrý :) Díky!!!

  4. Peťula   23.03.2014 | 17:11 | reagovat | závadný

    Pro dva jsem dělala z poloviční dávky a dala jsem o trochu méně droždí (asi 1/4). Vyšlo mi to na dvě tenké pizzy. Pizza byla úžasná!!! :) Děkuji za recept!! :) :-))

  5. Pavel   22.03.2014 | 20:37 | reagovat | závadný

    je pravda že toho tam tý soly moc stačí jenom tam dát půl lžíce a s vodou bych doporučil 275 ml
    a to těsto bude furt tuhé ale dobré záleží jak ho připravíte jakým stylem a droždí tam je akorát tam není cítit 42 gramů doporučuji dělat omládek a nebo poliš :-)

1 2 3 4 ... 35 ... 69 ... 102 ... 136 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X