Pizza těsto II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: teleminar

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      dl olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce sůl
    • 20
      g droždí
    • 0,5
      l voda
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veškeré ingredience zpracujeme v těsto (nejlépe v hnětači na těsto - cca 15-20 minut).Poté vyjmeme a necháme cca 5 minut odpočinout. Následně vytvoříme 6 kusů bochánků cca 250 g/ks. Položíme na podložku v dostatečné vzdálenosti od sebe a necháme vykynout asi 40 minut, až se bochánky 1x zvětší. Na polohrubou moukou podmoučené podložce vytáhneme překládáním rukou a současným natahováním na kulatý tvar korpusu. Pečeme dozlatova cca 200 °C 10-15 minut.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.