Autor:

Pizza podle Jamieho Olivera

Střední
Těsto
Hladká mouka
nebo směs různých druhů
1 kg
Sůl 1 hrst
Cukr 1 hrst
Sušené droždí
dr. Oetker
3 balení
Vlažná voda 1/2 l
Náplň dle chuti - dávám směs:
Kečup - jemný  
Hořčice plnotučná  
Česnek  
Oregáno  
Grilovací koření  
Salám  
Slanina  
Žampiony  
Kukuřice  
Sýr  

Postup přípravy:

Do vody postupně přimíchávám sůl, cukr, 1/3 mouky s droždím, dokud to lze v míse míchat, pak vyklopím na vál a postupně zapracuji všechnu mouku, pořádně prodělat, těsto má být vláčné a téměř nelepí. Nemusí se nechávat kynout, já ho nechám jen po tu dobu než připravím náplň na pizzu.

Toto množství těsta je na cca 4 pizzy kulaté nebo na 2 větší plechy do trouby. Plech nebo formu doporučuji vymazat olejem. Doporučuji rozpálit troubu na maximum, připravit si všechny pizzy najednou a péct každou zprudka několik minut, dokud se nezačne zapékat sýr a okraje těsta lehce nezhnědnou. Záleží na troubě a na tom jak máte rádi pizzu křupavou.

Pokud nejste takoví jedlíci, tak ze zbytku těsta po přidání nasekaných oliv, rozmarýnu, česneku, sýru nebo slaniny připravíte vynikající rohlíčky (ty se nechají vykynout) ke svačině nebo vínu na druhý den. Nemám ráda vysoké a „buchtovité“ těsto a tohle je krásně nízké a s křupavými okraji, ale hlavně příprava je rychlá a s těstem se krásně pracuje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Pizza podle Jamieho Olivera

Komentáře

  1. Alena F.   17.03.2013 | 9:27 | reagovat | závadný

    :-) Davide, recept od Jamieho je samozřejmě na těsto :-). Píšu, náplň dle chuti :-). Jsem matka dvou pubertálních nenažranců, co mají spotřebu jak tryskáč. U nás se jede na kvantitu. Navíc děcka kečup milujou, podezírám je, že si ho snad mažou i na chleba. ;-)

  2. Pavlína   16.03.2013 | 13:51 | reagovat | závadný

    Děkuji mnohokrát! Jsme milovníci pizzy na různé způsoby! Tento recept je vynikající, s těstem se pracuje jedna báseň! Kdo si pochutnává na krásně tenkém těstě, bude mile překvapen jako my! :-)

  3. David   10.09.2012 | 17:54 | reagovat | závadný

    Kdo sem tohle napsal ??? Mám recept přímo od Jamieho, ten by v životě nepoužil kečup. Jaký sýr ??? Doufám, že mozzarela ???

  4. Barunka.X   08.02.2011 | 11:57 | reagovat | závadný

    Musím recept pochválit. Je opravdu potřeba těsto hodně propracovat, ale výsledek stojí za to. Jen upozorňuji, že z této dávky uděláte až 3 plechy :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web