Autor:

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Snadné
Porce: 4
Těsto:
Hladká mouka 1 kg
Panenský olivový olej 2 lžíce
Droždí 1 kostka
Vlažná voda 5 dl
Sůl 1 špetka
Rajčatová směs:
Rajčata oloupaná
v plechovce
300 g
Cukr 1 špetka
Sůl 1 špetka
Panenský olivový olej 1 lžička
Na pizzu:
Mozzarella 300 g
Bazalka 1 snítka
Ančovičky 6 ks
Panenský olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy:

Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.

Těsto můžete nechat v lednici i několik dní a dají se z něho dělat i vinikající langoše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Komentáře

  1. dancas   11.11.2012 | 13:16 | reagovat | závadný

    Pizza je skvělá, nenáročná na přípravu.dik za recept.

  2. Simona   24.06.2012 | 16:07 | reagovat | závadný

    Výborná pizza s křupavou kůrčičkou. Doporučuju!

  3. nnln   14.03.2012 | 19:34 | reagovat | závadný

    Těsto je výborné, do rajčatového základu jsem přidala ještě trochu česneku a sušené bazalky, bohužel nemám čerstvou. Dělala jsem z poloviční dávky, byly z toho dva velké plechy krásně tenučké, křupavé pizzy.

  4. Anonymous   27.11.2011 | 19:22 | reagovat | závadný

    ančovičky?

    1. Hanka   26.03.2015 | 13:12 | reagovat | závadný

      Recept je opsaný od DEmanuela Riddiho, ale ten dělal půlku pizzy s ančovičkami = Napolitana.

  5. smolici   18.07.2011 | 18:05 | reagovat | závadný

    jo....vážně skvělá....profi

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web