Autor:

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Snadné
Porce: 4
Těsto:
Hladká mouka 1 kg
Panenský olivový olej 2 lžíce
Droždí 1 kostka
Vlažná voda 5 dl
Sůl 1 špetka
Rajčatová směs:
Rajčata oloupaná
v plechovce
300 g
Cukr 1 špetka
Sůl 1 špetka
Panenský olivový olej 1 lžička
Na pizzu:
Mozzarella 300 g
Bazalka 1 snítka
Ančovičky 6 ks
Panenský olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy:

Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.

Těsto můžete nechat v lednici i několik dní a dají se z něho dělat i vinikající langoše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Komentáře k receptu: Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Komentáře

  1. Skarpa   21.12.2016 | 22:48 | reagovat |

    Konečně jsem našel těsto dle mých představ, díky moc ;-)

  2. dancas   11.11.2012 | 13:16 | reagovat |

    Pizza je skvělá, nenáročná na přípravu.dik za recept.

  3. Simona   24.06.2012 | 16:07 | reagovat |

    Výborná pizza s křupavou kůrčičkou. Doporučuju!

  4. nnln   14.03.2012 | 19:34 | reagovat |

    Těsto je výborné, do rajčatového základu jsem přidala ještě trochu česneku a sušené bazalky, bohužel nemám čerstvou. Dělala jsem z poloviční dávky, byly z toho dva velké plechy krásně tenučké, křupavé pizzy.

  5. Anonymous   27.11.2011 | 19:22 | reagovat |

    ančovičky?

    1. Hanka   26.03.2015 | 13:12 | reagovat |

      Recept je opsaný od DEmanuela Riddiho, ale ten dělal půlku pizzy s ančovičkami = Napolitana.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web