Autor:

Pizza alá štrůdl i pro začátečníky

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Šunka
(250-300) nebo debrecínka
300 g
Eidam sýr
250-300
300 g
Cibule
větší
2 ks
Paprika
malé - červená, zelená, žlutá
3 ks
Kečup - jemný  
Olivový olej  
Kmín  
Česnekové koření  
Koření na pizzu  
Vegeta  
Pepř mletý
čerstvě namletý
 
Paprika - sladká
nebo další druhy a směsi dle vaší chuti
 

Postup přípravy:

Nejdříve si rozválíme placku listového těsta (nebo i dvě - podle množství těsta a velikosti plechu do trouby - s menší plackou se lépe manipuluje - doporučuji!!!) a dáme je na kuchyňskou folii. Potřeme ji zlehka olivovým olejem a necháme okraj asi 2-3 cm nepotřený.

Na potřené místo dáme malé množství kečupu a rozetřeme ho po ploše kde jsme potírali olej. Nakrouháme cibuli na kolečka a papriku na asi 1 cm kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Pak klademe postupně (POZOR - NE AŽ DO KRAJŮ - tam jen sporadicky!!!) na potřenou plochu: všechna kolečka šunky, pak polovinu koleček cibule, dále polovinu kostiček papriky a to vše okořeníme česnekovým granulátem, čerstvě namletým pepřem, vegetou, kořením na pizzu a případně dalším kořením dle vaší chuti. Nakonec zasypeme polovinou eidamu.

Tento proces bez salámu opakujeme ještě jednou s druhou polovinou surovin, včetně koření a sýra. POZOR - Nedávejte moc silné vrstvy, štrůdl pak jde špatně zavinout, nebo se trhá těsto. Obloženou placku pak nakonec velmi opatrně svineme do tvaru štrůdlu (pomáhá nám v tom fólie, která zabraňuje protrhávání těsta, pokud máte moc surovin, raději včas část odeberte.

Zavinutou placku pak na koncích spojte v místech, kde není žádný olej a kečup, také na vrchní straně prstem uzavřete celý závin. Závin vložte na pečící papír do plechu, potřete ho olivovým olejem a lehce posypte kmínem a třeba ještě zlehka sladkou paprikou.

V troubě pak pečeme asi na 150 °C, horkovzduchem zhruba 30 minut - nutno kontrolovat pohledem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Pizza alá štrůdl i pro začátečníky

Komentáře

  1. brusli   15.02.2013 | 18:12 | reagovat | závadný

    <:-) je to super recept proste dobry mam to rad je to proste krasna pizza a vyborna

  2. Andrea Zouharová   23.10.2009 | 16:50 | reagovat | závadný

    Pravej česnek to jistí. Mám doma listové těsto a nevím,co s ním. Zkusím teto recept,vypadá dobře.

  3. František   23.05.2006 | 10:55 | reagovat | závadný

    Je to super recept

  4. Bája   01.07.2005 | 12:17 | reagovat | závadný

    Takhle to dělám s jinými druhy těst a je to moc dobré, krájené třeba jako chuťovka k vínu. Náplně taky obměňuji - osvědčilo se mi kyselé zelí s kečupem a špenát se sýrem

  5. Nikol   29.06.2005 | 20:35 | reagovat | závadný

    to zní dobře - vyzkoušíme!!!!!!!!! Díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web