Pizza alá štrůdl i pro začátečníky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 300
      g šunka (250-300) nebo debrecínka
    • 300
      g eidam sýr 250-300
    • 2
      ks cibule větší
    • 3
      ks paprika malé - červená, zelená, žlutá
    • kečup - jemný
    • olivový olej
    • kmín
    • česnekové koření
    • koření na pizzu
    • vegeta
    • pepř mletý čerstvě namletý
    • paprika - sladká nebo další druhy a směsi dle vaší chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si rozválíme placku listového těsta (nebo i dvě - podle množství těsta a velikosti plechu do trouby - s menší plackou se lépe manipuluje - doporučuji!!!) a dáme je na kuchyňskou folii. Potřeme ji zlehka olivovým olejem a necháme okraj asi 2-3 cm nepotřený.
2
Na potřené místo dáme malé množství kečupu a rozetřeme ho po ploše kde jsme potírali olej. Nakrouháme cibuli na kolečka a papriku na asi 1 cm kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Pak klademe postupně (POZOR - NE AŽ DO KRAJŮ - tam jen sporadicky!!!) na potřenou plochu: všechna kolečka šunky, pak polovinu koleček cibule, dále polovinu kostiček papriky a to vše okořeníme česnekovým granulátem, čerstvě namletým pepřem, vegetou, kořením na pizzu a případně dalším kořením dle vaší chuti. Nakonec zasypeme polovinou eidamu.
3
Tento proces bez salámu opakujeme ještě jednou s druhou polovinou surovin, včetně koření a sýra. POZOR - Nedávejte moc silné vrstvy, štrůdl pak jde špatně zavinout, nebo se trhá těsto. Obloženou placku pak nakonec velmi opatrně svineme do tvaru štrůdlu (pomáhá nám v tom fólie, která zabraňuje protrhávání těsta, pokud máte moc surovin, raději včas část odeberte.
4
Zavinutou placku pak na koncích spojte v místech, kde není žádný olej a kečup, také na vrchní straně prstem uzavřete celý závin. Závin vložte na pečící papír do plechu, potřete ho olivovým olejem a lehce posypte kmínem a třeba ještě zlehka sladkou paprikou.
5
V troubě pak pečeme asi na 150 °C, horkovzduchem zhruba 30 minut - nutno kontrolovat pohledem.

Komentáře k receptu

  • brusli
    brusli |

    15. 2. 2013 18:12

    <:-) je to super recept proste dobry mam to rad je to proste krasna pizza a vyborna

  • Andrea Zouharová
    Andrea Zouharová |

    23. 10. 2009 16:50

    Pravej česnek to jistí. Mám doma listové těsto a nevím,co s ním. Zkusím teto recept,vypadá dobře.

  • František
    František |

    23. 5. 2006 10:55

    Je to super recept

  • Bája
    Bája |

    1. 7. 2005 12:17

    Takhle to dělám s jinými druhy těst a je to moc dobré, krájené třeba jako chuťovka k vínu. Náplně taky obměňuji - osvědčilo se mi kyselé zelí s kečupem a špenát se sýrem

  • Nikol
    Nikol |

    29. 6. 2005 20:35

    to zní dobře - vyzkoušíme!!!!!!!!! Díky

  • Michal Kafuněk
    Michal Kafuněk |

    27. 6. 2005 15:42

    výborný dnes jsem to měl kobědu a moc mi to chutalo.

  • erin
    erin |

    28. 9. 2004 16:20

    Vypadá to dobře, ale česnekový granulát? Jednou jsem ho měla doma: česnek to nenahradí a ještě to má divnou pachuť. Takže podle mne: žádný granulát, ale poctivý česnek.