Autor:

Pizza alá štrůdl i pro začátečníky

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Šunka
(250-300) nebo debrecínka
300 g
Eidam sýr
250-300
300 g
Cibule
větší
2 ks
Paprika
malé - červená, zelená, žlutá
3 ks
Kečup - jemný  
Olivový olej  
Kmín  
Česnekové koření  
Koření na pizzu  
Vegeta  
Pepř mletý
čerstvě namletý
 
Paprika - sladká
nebo další druhy a směsi dle vaší chuti
 

Postup přípravy:

Nejdříve si rozválíme placku listového těsta (nebo i dvě - podle množství těsta a velikosti plechu do trouby - s menší plackou se lépe manipuluje - doporučuji!!!) a dáme je na kuchyňskou folii. Potřeme ji zlehka olivovým olejem a necháme okraj asi 2-3 cm nepotřený.

Na potřené místo dáme malé množství kečupu a rozetřeme ho po ploše kde jsme potírali olej. Nakrouháme cibuli na kolečka a papriku na asi 1 cm kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Pak klademe postupně (POZOR - NE AŽ DO KRAJŮ - tam jen sporadicky!!!) na potřenou plochu: všechna kolečka šunky, pak polovinu koleček cibule, dále polovinu kostiček papriky a to vše okořeníme česnekovým granulátem, čerstvě namletým pepřem, vegetou, kořením na pizzu a případně dalším kořením dle vaší chuti. Nakonec zasypeme polovinou eidamu.

Tento proces bez salámu opakujeme ještě jednou s druhou polovinou surovin, včetně koření a sýra. POZOR - Nedávejte moc silné vrstvy, štrůdl pak jde špatně zavinout, nebo se trhá těsto. Obloženou placku pak nakonec velmi opatrně svineme do tvaru štrůdlu (pomáhá nám v tom fólie, která zabraňuje protrhávání těsta, pokud máte moc surovin, raději včas část odeberte.

Zavinutou placku pak na koncích spojte v místech, kde není žádný olej a kečup, také na vrchní straně prstem uzavřete celý závin. Závin vložte na pečící papír do plechu, potřete ho olivovým olejem a lehce posypte kmínem a třeba ještě zlehka sladkou paprikou.

V troubě pak pečeme asi na 150 °C, horkovzduchem zhruba 30 minut - nutno kontrolovat pohledem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pizza alá štrůdl i pro začátečníky

Komentáře

  1. brusli   15.02.2013 | 18:12 | reagovat |

    <:-) je to super recept proste dobry mam to rad je to proste krasna pizza a vyborna

  2. Andrea Zouharová   23.10.2009 | 16:50 | reagovat |

    Pravej česnek to jistí. Mám doma listové těsto a nevím,co s ním. Zkusím teto recept,vypadá dobře.

  3. František   23.05.2006 | 10:55 | reagovat |

    Je to super recept

  4. Bája   01.07.2005 | 12:17 | reagovat |

    Takhle to dělám s jinými druhy těst a je to moc dobré, krájené třeba jako chuťovka k vínu. Náplně taky obměňuji - osvědčilo se mi kyselé zelí s kečupem a špenát se sýrem

  5. Nikol   29.06.2005 | 20:35 | reagovat |

    to zní dobře - vyzkoušíme!!!!!!!!! Díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web