Autor:

Pivní tyčinky

Snadné
Těsto
Hladká mouka 420 g
Pivo 1/4 l
Ztužený tuk 250 g
Posyp
Mák  
Sůl  
Grilovací koření  
Sýr Niva
atd.
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Smícháme mouku, pivo a tuk. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme do čtyř bochánků, které vyvalujeme do velikosti plechu. Na plechu potřeme vejcem a posypeme například strouhanou nivou, makem, či jakýmkoli oblíbeným kořením... Pak teprve těsto nakrájíme na proužky (velikost je libovolná, jak máte rádi) a dáme péct.

Z těsta se upečou čtyři plechy, je toho opravdu hodně. A navíc, tyčinky vydrží být měsíc vynikající, jen se nesmí dávat do igelitového pytlíku, aby nenavlhly.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.67 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Pivní tyčinky

Komentáře

  1. ČernáLuna   22.02.2015 | 19:55 | reagovat | závadný

    V pohodě tyčinky, jen mně u nich nesedělo to vyválení takového množství těsta na čtyři plechy. Tyčinky jsou pak tenké jako papír, osobně mi víc chutnaly silnější.

  2. Magda   31.05.2011 | 9:02 | reagovat | závadný

    jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

  3. Kateřina Dvořáková   09.03.2009 | 9:52 | reagovat | závadný

    ono se předpokládá, že koření již bude slané. Ale samozřejmě, kdo chce, dosolí si. Jinak těsto se opravdu neslepí, při pečení naběhne do výšky a po stranách se smsrkne, přesně, jak psala Hanička. Není se čeho bát. A i když se náhodou některé k sobě přilepí (třeba když se sesunou při dávání plechu do trouby), jdou v těch spojích v pohodě rozlomit. Jinak recept chválím, je výborný :c)

  4. Dáša   12.07.2008 | 13:42 | reagovat | závadný

    Tyčinky jsem právě vytáhla z trouby,jsou dobré ale není nic psané o soli. Zdálo se mi to divné ,takže jsem těsto potřela vejcem,posolila a posypala sezamovým semínkem.

  5. gabriela Matějíčková   21.03.2008 | 14:52 | reagovat | závadný

    Dnes jsem udělala a musím říct, že jsou daleko lepší a křupavější a nejsou tolik mastné jako, když je dělám z listového těsta. Nic se neslepilo. Vyzkouším ještě štrůdl.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web