Autor:

Pivní tyčinky

Snadné
Těsto
Hladká mouka 420 g
Pivo 1/4 l
Ztužený tuk 250 g
Posyp
Mák  
Sůl  
Grilovací koření  
Sýr Niva
atd.
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Smícháme mouku, pivo a tuk. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme do čtyř bochánků, které vyvalujeme do velikosti plechu. Na plechu potřeme vejcem a posypeme například strouhanou nivou, makem, či jakýmkoli oblíbeným kořením... Pak teprve těsto nakrájíme na proužky (velikost je libovolná, jak máte rádi) a dáme péct.

Z těsta se upečou čtyři plechy, je toho opravdu hodně. A navíc, tyčinky vydrží být měsíc vynikající, jen se nesmí dávat do igelitového pytlíku, aby nenavlhly.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Pivní tyčinky

Komentáře

  1. ČernáLuna   22.02.2015 | 19:55 | reagovat |

    V pohodě tyčinky, jen mně u nich nesedělo to vyválení takového množství těsta na čtyři plechy. Tyčinky jsou pak tenké jako papír, osobně mi víc chutnaly silnější.

  2. Magda   31.05.2011 | 9:02 | reagovat |

    jsou výborné, skoro jako pivní tyčinky v obchodě, teď jsem koupila pivní tyčinky Seli, nevíte jak je vyrobit doma? www.pivni-tycinky.cz

  3. Kateřina Dvořáková   09.03.2009 | 9:52 | reagovat |

    ono se předpokládá, že koření již bude slané. Ale samozřejmě, kdo chce, dosolí si. Jinak těsto se opravdu neslepí, při pečení naběhne do výšky a po stranách se smsrkne, přesně, jak psala Hanička. Není se čeho bát. A i když se náhodou některé k sobě přilepí (třeba když se sesunou při dávání plechu do trouby), jdou v těch spojích v pohodě rozlomit. Jinak recept chválím, je výborný :c)

  4. Dáša   12.07.2008 | 13:42 | reagovat |

    Tyčinky jsem právě vytáhla z trouby,jsou dobré ale není nic psané o soli. Zdálo se mi to divné ,takže jsem těsto potřela vejcem,posolila a posypala sezamovým semínkem.

  5. gabriela Matějíčková   21.03.2008 | 14:52 | reagovat |

    Dnes jsem udělala a musím říct, že jsou daleko lepší a křupavější a nejsou tolik mastné jako, když je dělám z listového těsta. Nic se neslepilo. Vyzkouším ještě štrůdl.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web