Pivní sýr - pikantní pomazánka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička mletý kmín rovná
    • chilli mleté dle chuti - není nutné
    • 200
      ml pivo světlé 12° ležák
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh dobře rozmícháme s pivem, kmínem, paprikou, mletým chilli a nandáme do sklenice. Sklenici uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou a necháme "zrát". Po 5-7 dnech můžeme konzumovat. Sýr odebereme do misky, osolíme a ochutíme dle vlastní chuti.
2
Dochutit pomazánku můžeme lahůdkovou cibulkou, jarním pórkem, plnotučnou hořčicí čerstvým tymiánem, barevným pepřem... Podáváme s chlebem, dozdobit můžeme cibulí, tenkými plátky česneku, feferonkou...

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    20. 4. 2015 10:11

    Moc dobrá. Měla jsem obavy, aby chutnala mužským a těm nakonec bodla nejvíc.