Pivní preclíky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Olej 3 dl
Pivo 1 hrnek
Droždí
3/4 z kostky
 
Pepř mletý 1/2 lžička
Bílek  
Cukr 1 lžička
Sůl 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ostatní

Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí. Necháme pracovat. Mezitím si vezmeme misku, nasypeme do ní mouku s cukrem. Pokud se kvásek už zvedl, přidáme ho do misky, stejně jako olej, sůl, pepř a
zbytek piva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme nyní po nějakou dobu odpočívat.

Když nám těsto vykyne, vytvarujeme preclíky, Láďa Hruška doporučil jako možnost i tzv. preclíkové tyčinky. Svůj výtvor pak naskládáme na plech. Jemně potřeme trochou piva a posypeme třeba kmínem, mákem, solí.. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C kde pečivo necháváme zvolna dosušit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pivní preclíky dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web