Pivní kuřecí stehna

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • 0.5
      l pivo - černé
    • 2
      lžíce máslo
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • zázvor
    • sůl
    • majoránka
    • líbeček nebo jiné bylinky
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • hladká mouka nebo granulovaná tmavá jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, pepř, osolíme a přidáme dle chuti majoránku, libeček nebo jiné bylinky. Osušená kuřecí stehna po všech stranách potřeme vzniklou omáčkou a necháme asi 24 hodin uležet.
2
Druhý den nahrubo nakrájíme cibuli a vyložíme s ní polovinou másla vymazaný pekáček. Na tuhle vrstvu cibule poklademe kuřecí stehna a poklademe zbylou částí másla. Zbylou omáčku vytřeme do pekáčku. Podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme za častého polévání výpekem asi 45-50 minut při 200-210 °C, dle velikosti masa. Dle potřeby podléváme zbylým pivem. Po dopečení maso vyjmeme a zahustíme moukou, nebo granulovanou tmavou jíškou. Po opětovném prohřátí masa podáváme z vařeným bramborem nebo rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Uljana Kurivčáková
    Uljana Kurivčáková |

    31. 3. 2007 13:49

    já jsem to take zkusila, a nebyla jsem z toho moc nadšena, sice to bylo dobre, ale na bežný jidelniček to určitě nezařadím...taková divoko-divna chut.

  • Micí
    Micí |

    19. 2. 2006 09:45

    Moc dobre, udelala jsem to na Stepana rodicum. Misto bylinek jsem dala provensalske koreni a i nas tatik sefkuchar si moc pochutnal

  • Adelka
    Adelka |

    19. 12. 2005 01:24

    Urcite vyzkousim dik za skvely tip

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    30. 11. 2005 10:52

    Je to vynikající recept.Není potřeba dávat máslo,ani zahušťovat.Je to dietnější.

  • Lubor
    Lubor |

    4. 11. 2005 20:44

    Výborné

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    3. 11. 2005 11:19

    Diky za skvely recept. Opravdu vyborne. Stavu jsem nestihla zahustit, ale ani to moc nevadilo. Moc jsme si pochutnali, priste udelam jako prilohu knedlik.