Autor:

Pivní kuřecí stehna

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
4 ks
Cibule
1-2
2 ks
Hořčice plnotučná 4 lžíce
Pivo - černé 1/2 l
Máslo 2 lžíce
Mletý kmín  
Pepř mletý  
Zázvor  lžička
Sůl  
Majoránka  
Líbeček
nebo jiné bylinky
 
Česnek 4 stroužek
Sojová omáčka 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Hladká mouka
nebo granulovaná tmavá jíška
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, pepř, osolíme a přidáme dle chuti majoránku, libeček nebo jiné bylinky. Osušená kuřecí stehna po všech stranách potřeme vzniklou omáčkou a necháme asi 24 hodin uležet.

Druhý den nahrubo nakrájíme cibuli a vyložíme s ní polovinou másla vymazaný pekáček. Na tuhle vrstvu cibule poklademe kuřecí stehna a poklademe zbylou částí másla. Zbylou omáčku vytřeme do pekáčku. Podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme za častého polévání výpekem asi 45-50 minut při 200-210 °C, dle velikosti masa. Dle potřeby podléváme zbylým pivem. Po dopečení maso vyjmeme a zahustíme moukou, nebo granulovanou tmavou jíškou. Po opětovném prohřátí masa podáváme z vařeným bramborem nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Pivní kuřecí stehna

Komentáře

  1. Uljana Kurivčáková   31.03.2007 | 13:49 | reagovat |

    já jsem to take zkusila, a nebyla jsem z toho moc nadšena, sice to bylo dobre, ale na bežný jidelniček to určitě nezařadím...taková divoko-divna chut.

  2. Micí   19.02.2006 | 9:45 | reagovat |

    Moc dobre, udelala jsem to na Stepana rodicum. Misto bylinek jsem dala provensalske koreni a i nas tatik sefkuchar si moc pochutnal

  3. Adelka   19.12.2005 | 1:24 | reagovat |

    Urcite vyzkousim dik za skvely tip

  4. Zdena z JM   30.11.2005 | 10:52 | reagovat |

    Je to vynikající recept.Není potřeba dávat máslo,ani zahušťovat.Je to dietnější.

  5. Lubor   04.11.2005 | 20:44 | reagovat |

    Výborné

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web