Pivní chléb s cibulí

Hodnocení:

Moje:

140 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g žitná chlebová mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml pivo pokojová teplote
    • 100
      ml vlažná voda
    • 2
      lžička sůl
    • 4
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout.
2
V míse promícháme všechny sypké suroviny. Přidám cibuli a přilijeme vodu, pivo a vařečkou vypracujeme hladké husté těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
3
Pomoučenýma rukama srovnáme do žádaného tvaru. Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Po deseti minutách ztlumíme na 190°C a dopečeme asi 40 minut.
4
Po vyndání z trouby necháme na mřížce vychladnout.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.