Autor:

Pivní chléb (aneb jak upéct chleba bez kvasnic :-) )

Snadné
Ingredience
Celozrnná mouka 450 g
Prášek do pečiva 1 ks
Sůl 1 lžička
Pivo
světlé, 10°
330 ml
Med
tekutý
1 lžička
Máslo
na vymazání formy
 
Mouka
na vzmázání formy
 

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Dáme si předehřát troubu na 180 °C a nachystáme všechny ingredience, protože se to musí udělat relativně rychle.
Smícháme všechny suché ingredience, potom přidáme med a postupně i pivo. Hněteme těsto cca 10 minut, aby bylo hutné. Potom dáme do formy (velikost formy na „cake“).
No a pak pečeme cca 45 minut, nám třeba peče trouba hodně, tak to bylo i míň…
No a pak, až je dozlatova upečený, vyndáme a vyklopíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pivní chléb (aneb jak upéct chleba bez kvasnic :-) )

Komentáře

  1. Štěpánka F.R.   04.11.2016 | 11:38 | reagovat |

    Přidala jsem trochu kefíru, od oka...asi 1-2dcl, kmín, dýň.semínka, která jsem dala do i na těsto (ve formě). Už peču, tak uvidíme, jak se povede:-). ;-) O:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web