Pita chléb na gyros

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 320
      g mouka 270-320 g (1/2 hladká, 1/2 polohrubá)
    • 4
      lžíce cukr
    • 0,5
      lžička sůl
    • 21
      g droždí
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 160
      ml voda
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pořádně rozmícháme vodu, cukr, kvasnice a 70 g polohrubé mouky. Nechat vzejít kvásek. Potom přidáme olej a sůl a dobře promícháme. Přidáme 50 g hladké mouky a pomocí vidličky trochu našleháme vejce. Znovu spojíme dohromady. Nakonec přidáme tolik mouky, aby vzniklo měkké těsto a to zpracovat na elastické a hladké těsto.
2
Přikryté těsto nechat na teplém místě vzejít do dvojtího objemu. Zbouchnout ho pěstí dolů s rozdělit ho na 8 stejných dílů. Každý díl spojit v pevnou kouli, tu položit na suchý pech (nebo na pečící papír) a rozválíme je (nebo pomocí prstů roztlačit) na 20 cm kruh, nechat 15 min. odpočinout.
3
Péct je v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 6-8 minut, až jsou světle nahnědlé a nechat zchladnout. Poté potírat z obou stran olivovým olejem, protože rychle jsou tvrdé a vysušené.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • triticala
    triticala |

    17. 9. 2011 09:44

    Pita chléb je sladký??? :-\ 4 lžíce cukru jsou 80 g! A na uvedené množství mouky je to víc, než na buchty.......