Pisto manchego

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks cuketa stredne velka
    • 3
      ks zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • pepř celý
    • sůl
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento pokrm španělského původu se může servírovat teplý či studený, jako hlavní jídlo či příloha. Může být použita zelenina, kterou máte zrovna doma.
2
Připravte si středně velký hrnec, nalijte na dno trochu olivového oleje, nakrájejte cibuli nadrobno a nechte ji v hrnci zesklovatět.
3
Mezitím omyjte papriky (zelené i červenou), nakrájejte na proužky či čtverečky, zhruba 1x1 cm. Přidejte nakrájené papriky do hrnce k cibuli, vmíchejte malou lžičku soli a udržujte na středním ohni.
4
Nakrájejte cukety stejně jako papriky a přidejte do hrnce, nechte pár minut odkryté a pak zakryjte pokličkou.
5
Mezitím si nakrájejte rajčata, přidejte do hrnce, promíchejte a nechte dusit pod pokličkou. Vařte, dokud nebude všechna zelenina úplně měkká, dochuťte solí, popřípadě pepřem.
6
Připravte po jednom volském oku na porci. Podávejte se s bílým pečivem.

Komentáře k receptu

  • sába
    sába |

    2. 7. 2015 12:58

    nemáte tam ten sýr manchego .-)

  • Melodi
    Melodi |

    6. 1. 2014 15:54

    Hodne podobne, ale do pista se nedava lilek a volske oko tomu doda smrnc ;-)

  • Pajka
    Pajka |

    6. 1. 2014 14:01

    To znám,to jsou přece ratatoule!