Autor:

Piškotový srnčí hřbet

Snadné
Ingredience
Tvaroh 250 g
Mléko 1 dl
Želatina 1 lžíce
Cukr  
Vanilkový cukr 1 ks
Rozinky 50 g
Meruňky 1 balíček
Dětské piškoty
kulaté
1 balíček
Hnědý rum
pro děti použijte ovocný sirup
 
Šlehačka
a kompotované meruňky nebo broskve na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Sušené meruňky nakrájíme na drobno a s rozinkami namočíme do rumu. Želatinu rozpustíme v mléce, vmícháme do tvarohu, osladíme, přidáme vanilkový cukr a promícháme.

Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a celé dno i boky vyložíme piškoty, které pokropíme rumem. Navrstvíme polovinu tvarohové hmoty, rozložíme polovinu ovoce namočeného v rumu a uložíme vrstvu piškotů. Opět pokapeme rumem, rozložíme zbytek tvarohu, ovoce v rumu a zakryjeme piškoty. Necháme dobře v chladničce ztuhnout.

Před podáváním vyklopíme z formy, ozdobíme šlehačkou a měsíčky kompotovaného ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Piškotový srnčí hřbet

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   31.07.2006 | 12:21 | reagovat |

    Vo vlažnom, ale pozor na teplotu, nesmiete prekročiť 60 st., inak stratí želírovaciu schopnosť.

  2. Anonym   25.07.2006 | 12:59 | reagovat |

    Želatina se rozpouští ve vlažném mléce a nebo studeném?

  3. Petra   25.07.2006 | 9:12 | reagovat |

    Ještě nemám vyzkoušené,ale vypadá to lákavě.P.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web