Piškotové řezy s arašídovým krémem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 4
      dl mléko
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks máslo
    • arašídový krém 1,5 lžíce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Piškot: ušleháme tuhý sníh z bílků a dáme stranou. Dále ušleháme 200 g cukru, 4 žloutky, přidáme 1 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zašleháme tuhý sníh z bílků.
2
Krém: mléko a polohrubou mouku uvaříme na kaši. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a postupně po lžících přidáváme kaši a arašídový krém. Vychladlý piškot pomažeme krémem a posypeme grankem.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lexka
    Lexka |

    3. 2. 2012 15:47

    A ještě jsem to polila polevou z ledových kaštanů, bez ní to bylo takový moc suchý :)

  • Lexka
    Lexka |

    3. 2. 2012 15:44

    Tak právě jsem dodělala a jsou moc dobré! Sice piškot je hodně nízký, ale je to mňamka, cukr jsem dělala půl moučkovej, půl třtinovej a řekla bych, že je to tak lepší. A do krému dát celý máslo je blbost! Dala jsem ani ne půlku a bylo toho až až :) Ale dobrůtka to je každopádně :)

  • verca
    verca |

    8. 8. 2007 17:34

    jak se dělá to arašídové máslo?moc by mi to pomohlo děkuji za odpověď.

  • Deninka
    Deninka |

    30. 8. 2006 14:29

    Nejlepší je arašídový krém jemný G&M s červeným víčkem.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 8. 2006 13:36

    Recept se mi libi, arasidovy krem je mysleno "nugeta", nebo arasidove maslo?