Autor:

Piškot s pudinkovým krémem a ovocem

Střední
Ingredience
Vejce 6 ks
Cukr krupice 250 g
Polohrubá mouka 350 g
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Rostlinný olej 8 lžíce
Voda 200 ml
Citronová šťáva 1 lžička
Krém
Vanilkový pudink  
Mléko 350 ml
Máslo 160 g
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr 20 g
Kompotované ovoce
ananas, mandarinky...
850 g
Poleva
Vanilkový pudink 1 ks
Moučkový cukr 1 lžíce
Voda
k doplnění šťávy z kompotu na 400 ml
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutek s cukry rozmícháme. Přidáme citrónovou šťávu a vodu, poté ostatní suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Krém: pudink uvaříme dle návodu. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo. Rovnoměrně ho rozetřeme na vychladlou placku. Okapané kompotované ovoce rovnoměrně naneseme na pudink.

Poleva: pudinkový prášek promícháme s cukrem, rozmícháme v polovině šťávy z kompotu zředěné s vodou a vmícháme do zbylé šťávy, kterou jsme uvedli do varu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Placku poléváme ještě horkou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Ořechová miminka Milujeme vánoční cukroví - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Piškot s pudinkovým krémem a ovocem

Komentáře

  1. vera   15.07.2011 | 13:04 | reagovat | závadný

    právě jsem puding zchladila za stáleho míchání ve studené vodě.... zafungovalo :)

  2. Veronika Hlávková   14.05.2008 | 10:44 | reagovat | závadný

    jednoduše vynikající, akorát polevu jsem nedělala podle receptu, dávala jsem želatinu

  3. beba   22.12.2005 | 14:32 | reagovat | závadný

    Všetkým vám pekne ďakujem za radu. Určite si nejaký spôsob vyberiem a potom sa ozvem.

  4. jaja 13   22.12.2005 | 8:51 | reagovat | závadný

    Když vařím pudink do krému, nesladím ho, ale po nalití do misky zasypu krystalovým cukrem, tím se zabrání vytvoření škraloupu a zároveň pudink osladím.

  5. Tereza Jarčušková   22.12.2005 | 8:14 | reagovat | závadný

    Milá beba, stačí ten puding občas premiešať, kým vychladne. Nechajte si ho poruke a sem tam premiešajte.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web