Pischingerův dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 180
      g cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 80
      g mouka
    • sníh z bílku z 5 bílků
  • Krém
    • 140
      g cukr
    • 140
      g čokoláda na vaření
    • 2
      ks žloutek
    • 140
      g máslo
    • 6
      lžíce smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Krém: **vše vaříme za stálého míchání do úplného rozpuštění.
2
**Těsto: **žloutky šleháme s cukrem, přidáme mouku a sníh.
3
Pečeme tenké plátky, které po vychladnutí proléváme krémem.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    2. 10. 2006 18:34

    Není to spíše Dobošův dort? Pischingerův dort, jak napovídá již pojmenování, by měl být z oplatek promazaných krémem, zkrátka pišingr.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    2. 10. 2006 13:40

    I já bych uvítala podrobnější popis pracovního postupu:-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 10. 2006 13:06

    Z tohoto receptu nejsem moc moudrá:např.kolik plátků z tohoto množství těsta upečeme,jestli pečeme v dortové formě nebo v pekáčku.Plátky proléváme krémem-tedy horkým krémem?Předpokládám,že krém po vychladnutí ztuhne.Prosím o upřesnění. Díky.