Autor:

Pikatní králík

Ingredience
Králík 1 ks
Mrkev
velké
2 ks
Čerstvé houby
nebo žampiónů
100 g
Bílé víno 100 ml
Ocet
trochu
 
Bobkový list 1 ks
Šalvěj
několik lístků nebo lžičku sušené
 
Snítka tymiánu
nebo lžička sušeného
Vývar
dle potřeby
 
Petrželka 1 hrst
Rostlinný olej 3 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem, přidejte bobkový list, nasekané bylinky a za občasného podlévání vývarem duste doměkka. Mezitím očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka. Připravte si čerstvé (nebo mražené) houby, případně žampiony, a spolu s mrkví přidejte k masu. Nechejte společně dusit. Když je vše měkké, dejte na talíř spolu s vařenými brambory a posypte petrželkou.

Poznámka: je to velice pikantní recept, který mého manžela donutil pokračovat v chovu králíků, přestože se dušoval, že už s tím končí. Podle původního receptu se spolu s mrkví a houbami mají přidat i mírně povařené brambory, takže je to vše najednou, ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet a dělám je raději zvlášť. Ono asi pro větší rodinu by to musel být pořádný kastrol. Recept jsem našla v časopise a stal se jedním z našich nejoblíbenějších.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Pikatní králík

Komentáře

  1. Ivana Samcová   23.04.2007 | 10:10 | reagovat | závadný

    Vynikající ! Moc jsme si pochutnali. Plně chápu, že pokračujete v chovu králíků. Hned jsem kotrolovala stav zásob v mrazáku a určitě zopakuji.Neměla jsem čerstvé houby, ale myslím, že sušené jídlu na chuti neubraly. Vřelý dík za recept. Ivana

  2. Jana z VM   05.02.2007 | 14:28 | reagovat | závadný

    I u nás může být králíček na sto způsobů. Dobrých králičích receptů není nikdy dost!! I za tento díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web