Autor:

Pikantní žebírka

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vepřová žebírka 1 kg
Bílé víno 1,5 dl
Feferonka 2 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Hořčice 1 lžička
Ocet 2 lžíce
Cukr 1 lžička
Zázvor  
Cibule 2 ks
Česnek 4 stroužek
Kečup - jemný 2 lžíce
Vývar 1/4 l
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku.

Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrajenou, přidáme všechny ingredience mimo cukru a česneku, zamícháme a přidáme vývar s vínem, krátce povaříme, přidame utrřný česnek a cukr. Necháme zhoustnou dochutíme a vše horké přelejeme na upečená žebírka. Omáčka musí mít hustší kozistenci, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pikantní bůček Recept na víkend: Maso pro muže Články z

Komentáře k receptu: Pikantní žebírka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web