Pikantní žebírka

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová žebírka
    • 1,5
      dl bílé víno
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • zázvor
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 0,3
      l vývar
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku.
2
Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrajenou, přidáme všechny ingredience mimo cukru a česneku, zamícháme a přidáme vývar s vínem, krátce povaříme, přidame utrřný česnek a cukr. Necháme zhoustnou dochutíme a vše horké přelejeme na upečená žebírka. Omáčka musí mít hustší kozistenci, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.